GERMENCİK BELEDİYESİ VE TMMOB JEOLOJİ ODASI AYDIN İL TEMSİLCİLİĞİ İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN KURAKLIK PANELİ GERÇEKLEŞTİ

Belediye Başkanı Öndeş’in konuşması panele damga vurdu

“Parasını ödese de kimsenin suyu israf etme lüksü yok”

Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığı Türkiye’de insanlığın ortak sorunu haline gelen susuzluğa karşı Aydın’ın Germencik Belediyesi tarafından “Susuzluk bizi yönetmeden biz suyu yönetelim” paneli düzenlendi. Alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı panelde su israfı ile ilgili bir konuşma yapan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş,”Her kim olursa olsun parasını ödese de su tüm insanlığın ortak malıdır. Gürültü eden komşunuzu nasıl uyarıyorsanız suyu bilerek ya da bilmeyerek israf eden komşunuzu da lütfen uyarın” dedi.

Germencik Belediyesi tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak, Ortadoğu Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden uzman kişiler katıldı.

Atatürk’ün ‘Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur’ sözünün rehber alındığı panelde, Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Doç. Dr. Ali Bülbül ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Alim Murathan su ve suyun önemi ve kullanımının yanı sıra ilçe özelinde bazı bölgelerde oluşan çatlaklar hususunda açıklamalarda bulundular.

Panele ev sahipliği yapan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ise programın kapanışında yaptığı konuşmayla adeta panele damga vurdu. Bazı konularda anlayış ve bakış açılarının değiştirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Öndeş, parası ödense bile insanlık için olmazsa olmaz değerlerin kişiye değil tüm topluma ait olduğunu bilinmesi gerektiğini kaydetti.

“Gürültü yapanı uyarıyorsanız, suyu israf edeni de uyarın”

İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için havadan sonra en elzem ihtiyacın su olduğunu ve suya sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Bu paneli biz insanlarımızı bilinçlendirmek amacıyla düzenledik. Ancak toplumsal bilinç ve bakış açısı çok önemli. Sadece tarım yapanları değil, ev hanımlarını da bilinçlendirmek lazım. İnsanlardan isteğim şu; nasıl gürültü yapan bir komşunuzu uyarıyorsanız, suyu bilerek ya da bilmeyerek israf edeni uyarmalıyız. Çünkü su her ne kadar parasını ödesek de tüm insanlığın malıdır. Su biterse hayat biter” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI FUAT ÖNDEŞ’TEN TEŞEKKÜR

Susuzluk Bizi Yönetmeden Biz Suyu Yönetelim sloganıyla TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odaları Aydın İl Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz İklim Değişikliği ve Kuraklık Panelimizi tamamladık. Oldukça verimli bir panel olduğu kanaatindeyim ve yoğun katılımın olması kuraklık ve su yönetimi gibi hayati bir konuda hazırladığımız bu akademik toplantının amacına ulaştığını gösterdi. Hocalarımız Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Doç. Dr. Ali Bülbül ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Alim Murathan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Alan, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Hasan Kuru, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürümüz Hakan Olkaç, Yenipazar Belediye Başkanımız Yüsran Erden başta olmak üzere tüm STK temsilcileri, kurum amirleri, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız ile emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkür ediyorum.