BAŞKAN FUAT ÖNDEŞ’TEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HOŞ GELDİN YEMEĞİ

BAŞKAN FUAT ÖNDEŞ’TEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HOŞ GELDİN YEMEĞİ

“MADDİ MANEVİ HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Germencik Belediyesi geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle yüz yüze eğitim gören, bu yıl ise normal eğitime geçişle beraber Adnan Menderes Üniversitesi Germencik Yamantürk Meslek Yüksekokulunda eğitim görecek olan ve ilçeye ilk kez gelen öğrenciler için tanışma yemeği düzenledi. Yemeğe öğrencilerin yanısıra okul yönetimi, öğretim üyeleri, ilçe protokolü temsilcileri katıldı. Germencik Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Parkı Tesislerinde gerçekleşen tanışma yemeğinde öğrenciler yemek öncesinde aralarından seçtikleri temsilciler aracılığıyla talep ve beklentilerini dile getirdiler. Öğrencilerin ardından konuşma yapmak için kürsüye çıkan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş öğrencilerimizin maddi manevi her zaman yanınızdayız. Talep ve beklentilerinizi karşılamak için belediye olarak tüm imkanlarımızla gereken çalışmaları yapacağız.” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

OKULLAR AÇILMADAN ÖNCE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN PLANLARIMIZI YAPTIK

“Kıymetli gençlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Germencik’te yapı olarak çok güzel bir okulumuz, fakültemiz var ancak öğrenciler için gerekli donanımlar düşünülmemiş, hazırlanmamış. 2 yıldır belediye başkanıyım, öncesinde Mustafa Hocamız, sonrasında bayrağı devralan Erdinç Hocamızla birlikte daha okul açılmadan gençlerimiz için barınma vb. gibi konular başta olmak üzere onlar için en iyisini nasıl yaparız diye hep bunun hesaplarını yaptık. Buradan yola çıkarak en nihayetinde bizler kendinizi evinizde hissetmeniz için gereken her şeyi yapacağız.”

ARANIZDAN SEÇECEĞİNİZ SÖZCÜLERİNİZLE HER KONUDA BENİMLE GÖRÜŞEBİLİRSİNİZ

“Burada ilettiğiniz talep ve beklentiler bu toplantıya özel değil. bundan sonra da aranızdan seçeceğiniz bir kız öğrenci ve bir erkek öğrenci olacak şekilde sözcüleriniz aracılığıyla maddi, manevi ve özel her talebinizi, ihtiyacınızı benimle görüşmenizi rica ediyorum. Bu da aklınızın bir kenarında bulunsun.”

BURADA GEÇİRDİĞİNİZ ZAMANIN GÜZEL BİR ANI OLARAK KALMASI İÇİN TÜM KOŞULLARI SAĞLAYACAĞIZ

“Taleplerinize gelirsek, öncelikle bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum. Mesleki olarak eczacıyım. Üniversite eğitimimizde bizler de sıkıntılı zamanlar yaşadık. Bugünlerde çekilen sıkıntılar yıllar sonra birer tatlı anı olarak kalıyor. Ancak bu sıkıntı çekmeniz anlamına gelmiyor elbette. Bizler sıkıntı yaşamamanız için karşılıklı fedakarlıklarla, esnafımız, vatandaşımızla gereken koşulları sağlayacak, Germencik’in belleklerinizde iyi birer anı olarak kalması için gereken çalışmaları yapacağız.”

“EN BÜYÜK SORUN BARINMA”

Germencik’te en büyük sorun şu an için barınma. Fakültemiz sanayi içerisinde. Dolayısıyla benim mücadelem şuanda sanayiyi oradan kaldırmak ve oraya yurt kompleksi yada 1+1 olacak şekilde evler yapmak. Tabi ki altında kafeteryası, sosyal yaşam alanları olacak şekilde planlıyorum. Bunun çabasını veriyorum. Sanayi esnafımızla da görüştük sıcak bakıyorlar ancak bürokrasi sebebiyle maalesef süreç ağır işliyor. Şimdilik sıkıntısını çekeceksiniz ancak sonrasında bu projemizi gerçekleştirirsek buralara geldiğinizde zamanında sıkıntı yaşadık ama şimdi ne kadar güzel olmuş diyeceksiniz inşallah. Şu an için 1+1 tarzı evlerimiz yok ancak ev tutmak isteyen öğrencilerimiz için gerekirse emlakçıları toplarız, 3 liralık yerlere de 10 lira isteyen olursa bunun önüne geçeriz. Bunun yanısıra kafeterya ve yürüyüş yolu için de gerekli girişimleri yaptık. Karayolları ve demiryollarından gerekli izinleri aldık inşallah bu süreci de tamamlayacağız. Okulun karşısında betonarme olmasa bile ahşap yada mobil yapıda ders çıkışları vakit geçirebileceğiniz bir yer yapacağız.”

“OTOBÜSÜMÜZÜ ÜCRETSİZ OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE TAHSİS EDECEĞİZ”

“Ulaşım konusunda da talepleriniz için buraya gelmeden önce Germencik Minibüs Kooperatifi Başkanımızla görüştük. Öğrenci tarifesinden de daha uygun olacak şekilde kartlarını göstermek suretiyle öğrencilerimize indirim sağlanacağı sözünü aldık. Ayrıca Bir adet otobüsümüz var. Onu da okulumuzun önüne koyacağız ve şehir merkezi ve okul arasında ücretsiz ring sefer yapacak. Saatlerini birlikte kararlaştırırız ”

“SIKILDIĞINIZDA TALEP EDİN GEZİ DÜZENLEYELİM, BAHAR ŞENLİĞİ İÇİN KONSER YAPALIM”

Belediye olarak kültürel ve sosyal faaliyetler talebiniz doğrultusunda şunu söylemek isterim ki sıkıldığınızda gezi talebinde bulunun, seve seve gezi düzenleyelim. Araç, ekipman, personel desteği sağlarız. Ayrıca fakülte bahçesinde bahar şenliği yapalım, sevdiğiniz sanatçıları sizinle buluşturalım.

“EN BÜYÜK GİDERLERDEN BİRİSİ YEME İÇME”

Yolun dışında en büyük gider yeme içme olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de Esnaf Kefalet Odası Başkanımızla görüştük. İlçede öğrencilerin yeme içme gıda gibi alışverişlerinde gerekli indirimlerin sağlanacağı sözünü aldık.

BU ÜLKENİN TEMİNATI SİZLERSİNİZ

Sizleri çok iyi anlıyorum çünkü benim de bir kızım öğrenci biri de yeni mezun oldu. Sizler bu ülkenin teminatısınız. Hangi mesleği hangi işi yaparsanız yapın asla kendinizi küçük görmeyin. Ne yaparsanız yapın kendiniz yapın ve en iyisini yapın. Ülkenin size ihtiyacı var. Bir ağabeyiniz olarak burayı seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.