GERMENCİK BELEDİYESİ SATRANÇ TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

31.05.2017

GERMENCİK BELEDİYESİ SATRANÇ TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Germencik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Satranç Turnuvası yoğun katılımla hafta sonu gerçekleşti.

Germencik Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye Satranç Federasyonu ve Zeybek Satranç Kulübü iş birliğinde hazırlanan turnuvaya turnuvaya Ege Bölgesi’nden çok sayıda yarışmacılar katıldı. Germencik Belediyesi Türk Burcu Yaşam Alanı'nda Cumartesi günü başlayan turnuvada ilk gün 3 kategoride ve 3 turda turnuva tamamlandı. Turnuvanın heyecanı Pazar günü de devam etti. A,B,C kategorilerinde yine 3 turda düzenlenen turnuva öğleden sonra sona erdi. Turnuvada katılımcılara madalya ve katılım belgesi verilirken, A kategorisinde (14 Yaş Altı) Orçun Ege TUNCER 1 inci, Muhammed Yusuf ÇELİK 2 nci, Yiğit Efe YILMAZ 3 üncü, B Kategorisinde (10 Yaş Altı) Çağan Erdem BEKTAŞ1 inci, Egehan YILDIZ 2 nci, Kerem Efe DALAR 3 üncü, C kategorisinde (7 Yaş) Arda Deniz TAŞLI 1 inci, Aslı Sena KARADAĞ 2 nci, Eyüp KOCAKAYA 3 üncü olurken 1’nci olan yarışmacılara Staunton ahşap satranç takımı, 2’ncilere profesyonel satranç takımı, 3’ncülere de satranç takımını Germencik Belediye Başkanı Ümmet AKIN verdi.

Turnuvanın ardından Germencik Belediye Başkanı Ümmet AKIN satranç’ın günlük hayatımızı olumlu yönde etkilediğine değindi. Başkan AKIN yaptığı açıklamada ‘’ Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvaya ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. Bölgemizin çeşitli illerinden katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğinin kavranmasını sağlayan, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan Satranç oyunu çocuklarımızın zihinsel gelişiminde önemli yere sahiptir.
Bu yıl Germencik Belediyesi olarak 2. Satranç turnuvasına ev sahipliği yaptık. Aydın ve çevre illerden yoğun ilgi ile gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.’’ Dedi.