BAŞKAN AKIN, MÜCAHİT'E UMUT OLDU

15.07.2016

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın, eğitimine sağlıklı bir şekilde devam etmesi için tekerlekli sandalye yardımında bulunduğu Hıdırbeyli İlkokulu öğrencisi Mücahit Yeldem derslerindeki başarısından dolayı Başkan Akın tarafından tabletle ödüllendirildi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın eğitime verdiği destekler meyvesini veriyor. Tekerlekli sandalyesi olmadığı için okula ulaşımda sorun yaşayan ve bu yüzden derslerinde geri kalan Mücahit Yeldem 2’nci sınıfa gitmesine rağmen okuma-yazmada sorun yaşıyordu. Başkan Ümmet Akın, onun bu sıkıntısını öğrenir öğrenmez tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladı ve Akın’ın talimatıyla geçen yıl tekerlekli sandalyesine kavuşan Küçük Mücahit derslerine sıkı sıkıya sarılarak büyük bir başarı elde etti.

Mücahit’in öğretmeni Özlem Özkan, öğrencisinin 2’nci sınıfta okumasına rağmen bu sene tekrar 1’inci sınıf müfredatına göre eğitim aldığını ve okuma-yazmayı söktükten sonra tekrar 2’nci sınıf müfredatına geçip çok çalışarak arkadaşlarıyla arasındaki açığı kapattığını söyledi. Küçük Mücahit önümüzdeki eğitim-öğretim yılına 3’üncü sınıftan devam edecek. Ailesi, tablet alacağını öğrendikten sonra Mücahit’in çok sevindiğini ve heyecandan gece boyunca uyuyamadığını söyledi.